Велмар Аутомотив
Улица. Букурешка бр.95
Населба Тафталиџе

Подружница Сервис и Магацин
Улица. 532 бр.172
Населба Марино

Телефон:
+389 2 3 296 411

MSD 3000

Уред за тестирање на амортизери и за проверка на обесувањето

За едноставно и точно тестирање на вибрациите на осовината

Индиректно тестирање на амортизација врз основа на Theta принцип

Брзо и лесно, физички тест на системот за обесување

Проценка врз основа на Lehr фактор „D”

Автоматски старт на тестерот штом се оптовари на двете плочи

Комплетно автоматска тест процедура

Автоматско мерење на оската и вкупна тежина

Спремно за френквентна детекција на бука

Со Уредот MSD 3000 MAHA Maschinenbau Haldenwang можно е брзо и еднозначно да се провери амортизацијата на возилото, затоа што овој уред ја одредува амортизацијата физички. Работата на овој уред се базира на методата на резонанца и ја анализира резонантната фреквенција на енергијата која ја има во вибрациониот систем(тркала, оски и каросерија). Низ понатамошни анализи може да се одреди факторот на вибрации. Овој принцип на мерење се смета како многу точен што е докажано при сите досегашни тестови.

Технички Карактеристики

Побарај понуда

    [dynamichidden page-url “CF7_URL”]