Референтна листа

Ван Хоол Македонија

Отворањето на Технолошко-индустриски развојни зони во Македонија придонесе кон привлекување на нови инвестиции од повеќе различни области. Една од фирмите кои инвестираа во Велмар, со инвестиција вредна околу 20 милиони евра е и фирмата Ван Хол, која е една од водечките белгиски производители на автобуси.

Нашиот тим составен од високо квалифицирани и обучени инжинери и техничари, кои се секогаш спремни да одговорат на сите барања од проектирање до инсталирање на опрема, понуди нешто повеќе од  своите конкуренти за добивање на овој проект. Најголемата разлика помеѓу Велмар и другите конкуретски фирми, беше тоа што тимот на Велмар понуди тековно оддржување на инсталираната опрема, сервисирање на истата и снабдување со резервни делови доколку е потребно.  Освен со ова, Велмар со својата солидна репутација и долга листа на изведени проекти ги исполни голем дел од строгите барања на инвеститорот.

1. Во првата фаза на преговорите, Велмар го доби делот на проектот кој вклучуваше достава на опрема за проверка на системот за кочење, со комбиниран уред, МВТ 7250 Eurosystem и уред за светла Lite 3.

2. Извршена е испорака и монтажа на 10 сета мобилни дигалки MAHA MCL со хидраулични палетари, кои се користат за монтажа на делови од горен и долен простој на автобусите.

                                                                                    

3.  При завршното тестирање на готови возила, фирмата Велмар испорача најнов модел на уред за геометрија на тркала WA440 со сензори од американскиот производител Hunter и систем за извлекување издувни гасови од италијанскиот призводител Worky.

 

4. Најголемиот и најзначајниот дел од проектот за опремување на 4те производни линии со опрема за фарбање на возилата го добивме благодарение на 15 годишното искуство на фирмата Велмар во опремување на лимарски сервиси како застапник на италијанскиот производител Blowtherm. Извршена е испорака и монтажа на 2 комори за фарбање на шасија, 5 комори за завршно фарбање на автобуси, 4 комори за подготовка на автобусите, 2 комори за мешање и чување на бои и 8 дигалки инсталирани во коморите за фарбање.

Пауер Спорт Систем

Пауер Спорет Систем - Зајчев Рид 

 

Комплетно опремен сервис со тест линија за лесни возила од производителот МАНА, составен е од тестер за амортизери и уред за проверка на системот за кочење . Сервис опремен со дигалки од производителот МАНА , уред за геометрија на возила и др.  Автоматска перална Otto Christ - Centus C164, за коли и комбиња со висина од 3.100 мм. Автоматската перална е составена од : перење под шасија, притисок од 85 бари , sensofil четки и сушач, кои што овозмoжуваат брзо и правилно перење и сушење на возила. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и обука за правилно работење со опремата.

Пауер Спорт Систем 2020

 

Пауер Спорт Систем - Зајчев Рид 2020

 

И покрај целосно опремената станица за технички преглед на оваа локација, еден од новите проекти кои ги завршивме е инсталацијата на нова патничка линија за тестирање на возила. Линијата е направена според најнови стандарди и дел од неа се следниве уреди : MAHA MBT 2250 уред за испитување на кочници, во адиција со команден пулт со контролни единици и 24' монитор, печатач во боја и конвертор за RGB сигнал, уред за испитување на амортизери MSD 3000, уред за проверка на издувни гасови за бензински и Дизел мотори МЕТ 6.3, подвижен тестер за светла MLT 3000, како и Nussbaum UNI LIFT 5000 NT Plus маказна дигалка со носивост од 5 тони. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и обука за правилно работење со опремата.

Мерцедес-Скопје

Опремена со комплетна опрема BLOWTHERM, трговија, преткомора и просторија за мешање на бои, опремена со комплетна услужна линија за лесни возила од MAHA составена од тестер за амортизери, тестер на сопирачките и хидрауличен лифт со ножици со ножици. Тестирање на линија на комплетен камион со приклучоци на каналот MAHA. Сервисниот центар опремен со кранови на МАХА со носивост 3,5 тони и 5 тони. Нашите техничари извршуваат целосна инсталација и комплетна обука за тоа како да ја користат опремата.

ЈСП Скопје

Автоматска перална  Christ Ecobus C4000  за двокатните автобуси на ЈСП е инсталирана во базата на ЈСП Ѓорче Петров Скопје.Посебно проектиран систем кој овозможува брзо и квалитетно миење на специфичните двокатни автобуси со висина од 4.500 мм. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за користење на пералната.

Макинвест Струмица

Aвтоматска перална TUNNEL 5BR(SX)  е инсталирана во објектот на Макинвест, Струмица. Системот содржи подвижна лента и 5 четки. E со висина на перење: 2400 мм, со што се овозможува брзо и квалитетно миење. Во склоп на перална е инсталиран систем за извлекување прашина ASPIRONE ECO DOPPIO, со механички токен за монети за две работни места. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за користење на пералната.

SGS- Албанија

Ексклузивен договор на три години за снабдување, монтажа и сервисирање на тест линии во 14 станици за технички преглед низ територијата на Р.Албанија. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за опремата.

Каргомакс Iveco - Скопје

Сервис за комерцијални возила опремен со тест линија од MAHA, систем за издувни гасови од Filcar, автоматска перална Magnum C5000. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа тренинг за опремата.

Тојота Скопје

Опремени комплетни со опрема од BLOWTHERM, комора, преткомора и просторија за мешање на бои, Сервисниот центар комплетно опремен со дигалки од MAHA со носивост од 3.5 тони и маказни дигалки, комплетно опремени со опрема за центрирање на предниот и задниот трап од BEISSBARTH , BLACKHAWK систем за развлкување. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за опремата.

АМСМ - Автомото Сојуз на Македонија

Договор на осум години за снабдување, монтажа и сервисирање на тест линии во 15 станици за технички преглед низ цела Македонија. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за опремата.

SUZUKI- Скопје

Cервисoт е комплетно опремен со тест линија за лесни возила IW2 на MAHA составен од тестер за амортизери, тестер за кочници,дигалки на МАНА. Инсталирана е опрема за центрирање на предниот и задниот трап и уред за геометрија од BEISSBARTH.Уред за проверка на клима на возила од TEXA. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за опремата.

Порше Македонија

Комплетно опремен сервис со двостолбни дигалки, дупла маказна дигалка од MAHA. Опремен со опрема од  Beissbarth балансерки, демонтерки и уред за геометрија. Монтиран е најнов тип на комора за фарбање Blowtherm, комори за подготовка и комора за мешање на бои.Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за опремата.

PORSCHE Sever -Белград

Koмплетен сервис опремен со комплетна тест линија на МАНА, IW 2 еуросистем, хидраулични цилиндрични дигалки со различна носивот и прифаќање на возилото. Beissbarth опрема, балансерки, демонтерки и уред за геометрија. Како и опрема на Car- O-Liner , Speed монтиран на цилиндрична хидраулична дигалка Mark 6  во комплет со дигитален мерен уред. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за опремата.

PORSCHE ADA - Белград

Комплетен сервис опремен со комплетна тест линија на MAHA, IW 2 еуросистем, хидраулични цилиндрилни дигалки со различна носивост и прифаќање на возилото. Beissbarth опрема, балансерки, демонтерки и уред за геометрија. Како и опрема на Car-o-liner, Speed монтиран на цилиндрична хидраулична дигалка Mark 6 во комплет со дигитален мерен уред. Нашите техничари извршија компетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за опремата.

BMW- Белград

Сервисот е опремен со најнов тип на комора за фарбање Blowtherm, комори за подготовка и комора за мешање на бои. Инсталирана е комплетна тест линија на MAHA, IW 2 еуросистем, хидраулични цилиндрилчни дигалки со различна носивост и прифаќање на возилото. Beissbarth опрема, балансерки, демонтерки и уред за геометрија. Како и опрема на Car-o-liner, Bench во комплет со дигитален мерен уред. Нашите техничари извршија компетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за опремата.

CITROEN - Белград

Сервисот е опремен со комплетна тест линија IW2 еуросистем на MAHA,мали маказни дигалки и големи маказни дигалки. Монтирана е опрема на CAR-O-LINER, Маrk 6 комлпет со дигитален мерен уред, Speed уред за развлекување како и комплет на уреди за заварување. Монтирана е комора на Blowtherm. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за опремата.

PORSCHE- Приштина

Комплетно опремен сервис со двостолбни дигалки,четворостолбна дигалка од програмата на MAHA. Опремен е со опрема од  Beissbarth балансерки, демонтерки и уред за геометрија. Монтирана е и опрема од CAR-O-LINER Mark  6. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за опремата.

BMW- Скопје

Сервис опремен со најнов тип на комора за фарбање Blowtherm, комори за подготовка и комора за мешање на бои. Цилиндрична дигалка, Beissbarth опрема, балансерки, демонтерки. Опрема од програмот на Car-o-liner Mark 6, Car-o-tronic vision, како и уред за заварување. Нашите техничари извршија компелтна инсталација и изведоа комплетен тренинг за опремата.

МАКПЕТРОЛ - Скопје

Комплетно опремен сервис со дигалки од програмата на MAHA.Уред за геометрија ML 8 R EASY на Beissbarth. Инсталиран е систем за дистрибуција на масло и антифриз RAASM за лесни и комерцијални возила.Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за опремата.

PORSCHE- Подгорица

Сервисот е опремен со дигалки од програмот на MAHA со различна носивост, уред за геометрија на Beissbarth. Монтирана е опрема на CAR-O-Liner и пред комора и комора за фарбање на BLOWTHERM. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа тренинг за опремата.

MERCEDES- Шабац

Комплетно опремен сервис со дигалки од програмата на MAHA. Инсталиран е систем за дистрибуција на масло и антифриз RAASM за лесни и комерцијални возила. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за опремата.

Хисар- Скопје

Комплетен сервис опремен со тест линија за лесни возила од MAHA составен од тестер за амортизери, тестер за кочници. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа тренинг за опремата.

SEAT- Скопје

Kомплетно опремени со опрема за центрирање на предниот и задниот трап од Beissbarth.Дигалки од програмата на MAHA . Монтирана е и инсталирана опрема од BLOWTHERM – комора, CAR-O-LINER систем за развлекување. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за опремата.

HONDA - Белград

Комплетно опремен сервис за механички поправки на возилата опремен со дигалки од производителот МАНА , линија за тестирање на возила , работилница за коросериски поправки на возила како и уреди за балансирање на пневматици и демонтирање и монтирање на пневматици. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа тренинг за опремата.

АМД Тетово

Авто-мото друштво Тетово е целосно опремена Станица за технички преглед на возила според највисоки стандарди . Опремен со тестер за амортизери и тестер за кочници. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за опремата.

ОЛИМПИКО - Скопје

Комплетно опремен вулканизерски сервиси. Сервисниот дел има најсовремена опрема за монтажа, балансирање и центрирање предница од познатиот aмерикански производител HUNTER како и од познатиот германски производител Beissbarth  и опреман со дигалка од германскиот производител МАНА. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за користење на пералната.

Градска перална

Еден од нашите фаворити, воедно и еден од поурбанизираните проекти кои ги имаме направено е проектот за Градска Перална. Градска перална е автоматска drive-through (тунел) перална од реномираниот германски бренд OttoChristAG. Се наоѓа во срцето на градот, на самата бензинска пумпа “Макпетрол” на улица Партизанска. Нашите техничари извршија комплетна инсталација и изведоа комплетен тренинг за користење на пералната.